Sunday, October 07, 2007

Ens creiem la Wikipèdia ?

Fa temps que tothom fa servir Google per a tot. No sents ningú que digui que treballa amb Altavista, Yahoo, o qualsevol altre, és a dir que malgrat la varietat prevaleixen els hàbits més comuns
Al mateix temps, augmenten les ocasions en que els cercadors et porten a la Wikipèdia, que tambè sembla haver-se convertit en la principal font del saber. Creieu directament tot el que hi posa ?
Hi ha organitzacions crítiques amb els continguts (http://www.wikipedia-watch.org/) i, en tot cas, no ens hauriem de deixar enlluernar per la quantitat i verificar la qualitat.
Sabeu si hi ha algun control intern respecte la veracitat del que es publica a la Wikipèdia ?

3 comments:

Unknown said...

Hola santi,

doncs no sé si hi ha un control intern com el que dius, però de fet el sistema de la wikipèdia es basa en el principi que tothom exerceix aquest control sobre els continguts, no? és a dir, si hi ha alguna cosa que saps que no és correcta la pots canviar per millorar el contingut global.

Sigui com sigui tens raó, no es pot agafar el que diu la wikipedia com a "veritat absoluta", però també crec que això passa amb moltes de les fonts d'informació que tenim al nostre abast... I sempre es poden consultar els enllaços externs que hi ha a molts articles de la wikipedia i que amplien la informació des d'institucions amb certa legitimitat.

Anonymous said...

Hola Santi,
Jo tinc el meu blog de FTSI a l'apartat de Fundamentos (en castellà). He publicat un article respecte a aquest tema. Hi ha una comparativa entre l'Enciclopèdia Britannica i la Wikipedia on comenta que la revista Nature al 2005 va publicar que hi havia tantes errades en una com a l'altra.
Et deixo el link del meu blog:
http://suricato-ftsi.blogspot.com

Xavier Resa said...

Hola Santi,
Només recolzar el que opina l'Aina. De fet, és tant problema un excés com un defecte d'informació. Per tant, davant de situacions on les accions a fer són 'delicades', no podem donar per vàlides les que trobem a Wikipèdia, però, de fet, davant d'una situació 'delicada' cap informació pot ser fiable sinó la corroborem amb altres referències... no creus ?. Tot i així, una bona proposta que es mereix un vot :-)